Välkomna på julbord, önskar Astar!

Utbildning i skarpt läge

Astar är ett av landets största utbildningsföretag som har verksamheter runt hela Sverige. I Västerås, närmare bestämt i gamla Post Gallerian ligger deras elevkök där man utbildar kockar och serveringspersonal. Astar ser socialt ansvarstagande som något lika viktigt som självklart, och julbordet som ägde rum den 19/12 -2017 kan vara startskottet på ett spännande samarbete med Västerås stadsmission. Planer på vad vi kan hitta på tillsammans smids redan, inför 2018.

Idag har eleverna dukat upp till julbord med alla tänkbara rätter som hör traditionen till. Och bland gästerna – där hittar vi människor som kanske inte ser julbord som en självklarhet. Möt några av Västerås stadsmissions gäster i Astars lokaler på Snickargatan i Västerås.

Varm välkomnande i restaurangen, med glöggbrickan i högsta beredskap.

 

 

Maten står rykande varm och den sista folien ska snart plockas bort. Nästan alla gäster är på plats.

 

 

Björn och Micke är glada, tacksamma och väldigt mätta efter att ha backat både en och två gånger.
Extra roligt är att det är just elever som lagat maten, tycker de båda, som snart ska hugga in på dessertbordet
där vi hittar allt från ris á la malta, till diverse ostar och hembakat julgodis.

 

Tack Astar för att ni väljer att bjuda in Västerås stadsmission och människor som lever i fattigdom, hemlöshet och utanförskap. Och den här dagen infann sig en värme i lokalen, där just utanförskap var ett ord som inte alls passade in. Vi pratade med några av gästerna som gav julbordet högsta betyg, och det vill vi att eleverna på utbildningen ska ha med sig.

Avslutningsvis fick vi berätta för personalen om våra rutiner kring inlämning av kläder och gåvor, som både övrig personal och elever på utbildningen hade efterfrågat, då de ville hjälpa oss även utanför elevköket. Stort tack för idag säger vi till gänget på Astar!

 

Du som vill äta lunch på Astar är välkommen att göra detta, tisdag – fredag då elevköket är i full gång.